sâmbătă, 29 martie 2008

Le sommet fantastique

Main Entry: sum·mit
Function: noun
Etymology: Middle English somete, from Anglo-French sumet, diminutive of sum top, from Latin summum, neuter of summus highest — more at
sum
Date: 15th century
1:
top, apex; especially : the highest point : peak; 2: the topmost level attainable ; 3 a: the highest level of officials; especially : the diplomatic level of heads of government b: a conference of highest-level officials (as heads of government)

Probabil ca orice bucurestean ce sa va afla de voie sau de nevoie in orasul natal saptamana viitoare va fi la summit.

La summit-ul propriilor nervi.

Ceea ce s-a intamplat si se mai intampla in ultimele zile in Bucuresti mi se pare tipic romanesc. Sau, hai sa nu exagerez, balcanic. "Mariooo, treci de bate fa covoarele celea si spala perdelele, Gheorgheee, hai ma' mai repede de termina cu zugravitu' ala dracului si treci sa tunzi iarba si sa smulgi buruienile ca maine vine buierii de la oras si-or sa se faca foc si para ca n-arata conacu' cum trebuie" Nu de alta, dar 'noi' am frecat menta pana acum.

D.p.d.v. al curateniei si ordinii orasul arata aproape de nota 10. Mai ca nu s-a spalat cu detergent pe jos si prin cosurile de gunoi. Desigur, mai ales prin zonele 'oficiale'. Restul da-l 'reacu', cine ajunge sa se plimbe p-acolo, ca oricum astia in 3 zile deabia or sa aibe si ei timp de-un gratar, un mic, o bere, o maslina, o ciorbita de vacuta etc. Un platouas, deh.

Doamnelor si domnilor oficiali ai statului roman, data viitoare cand vi se va propune organizarea unui asemenea eveniment, spuneti NU. Asa cum li se cere pustilor sa spuna NU drogurilor, fumatului si altor actvitati considerate daunatoare pentru sanatate.V-o cer eu, ca cetatean roman, locuitor al Bucurestilor si platitor de taxe si impozite si preocupat de propria sanatate, inclusiv cea mintala.
Astazi au inceput 'repetitiile' pentru summit. Girofare, fluiere, politisti in civil, in verde-galbui, jandarmi, SPP-isti, elicoptere, claxoane - solo sau in cor, masini oficiale care vajaie in draci incolo si-ncoace, siruri de autocare si microbuze care se perinda precum niste rame uriase pe arterele special amenajate, ingrijite si pazite ca sfintele moaste ale >introduceti personajul preferat aici<.

NU ma intereseaza ca organizarea si securitatea vor fi fost considerate ca extraordinare, nemteasca, elvetiana sau divine.

Just say NO. (OK, individul exagereaza pe ici pe colo, insa pe ansamblu nu e departe de realitate)

Puneti-va banii publici la un loc, cumparati-va o insula, ceva izolat in Pacific sau in Atlanticul de sud, construiti-va pe ea aeroport, hoteluri, parcuri, sali de conferinte, terenuri de tenis, saune, saloane de masaj, cazinouri si orice altceva va coafeaza, asigurati-va securitatea cu plase anti-submarin, campuri de mine marine, senzori subacvatici, sisteme antiaeriene Patriot sau Triumf, umbrele americane anti-balistice, trageti-va teava de 'net si cand e cazul de un asemenea summit, da-ti-l live streaming pe net si la TV-uri, sa vada si restul lumii ca faceti ceva si ca va preocupa soarta propriilor natiuni si a planetei asteia in care noi ca specie ne tot bagam picioarele. Sau macar faceti-va, ca da bine. Iar cand n-o sa fie cazul de summit-uri, ramane ca statiune balneo-climaterica pentru cei care-si permit, ca oricum va cunoasteti intre voi (wink-wink).

Niciun comentariu: