miercuri, 1 aprilie 2009

ONU = BOI (?)

U.N. body adopts resolution on religious defamation

Acum aproape o saptamana la Geneva Consiliul Drepturilor Omului (sic) al ONU a adoptat o rezolutie ce condamna defaimarea religioasa. Condamna, nu interzice (inca). De interzicere or sa se-ocupe cetatenii de bine din teritoriu.
Proiectul de rezolutie a fost inaintat de catre Pakistan ca reprezentant al Organizatiei Conferintei Islamice, un fel de lobby al statelor islamice.
Pentru ca vezi matale, islamul a avut de suferit din cauza defaimarilor de care are parte. Mi se pare cumva normal sa aibe parte de defaimari, ma gandesc doar la duzina aia de flacai care au infipt 4 avioane in diverse locatii din SUA pe 11/09/01. Si-asta e doar cireasa de pe un tort umplut cu multe alte rahaturi similare prin diverse locuri din lume produse de fanatici religiosi islamisti. Daca ai ceva neuroni in cap iti dai seama ca tembelii (bai da's multi) astia-s o minoritate si ca majoritatea e generic vorbind moderata si toleranta. Desi e discutabil si asta. Arabia Saudita e o tara in care Coranul este litera de lege, cam cum s-a intamplat si-n Afghanistan cand cu talibanii la putere. Diferenta e ca cei din urma n-au avut suficient petrol, gaze sau alte resurse de genu'. Inafara de asta viata omului pe acele taramuri e tare simpla, in primul rand omu' e om si femeia e femeie adica nu e om.
Mai zicea solicitarea asta de rezolutie ca trebuie ajuns la un echilibru delicat intre libertatea cuvantului si respectul pentru religie. Asta o poate zice cineva care nu prea are habar de ce-i aia libertatea cuvantului.
Libertatea cuvantului inseamna ceva mai mult decat pare la prima vedere. Inseamna printre altele si posibilitatea dezvoltarii unei gandiri critice, chestie de care religia(iile) se tem ca dracu' de tamaie. Iar daca nu se nasc motive, nici un individ cu o bruma de scaun la cap n-o sa-si raceasca gura si sa piarda timpul defaimand vreo religie doar ca asa i s-a nazarit lui.
Consiliul Drepturilor Omului al ONU tocmai a inceput sa dea la fierastrau' cu care-si taie craca de supt fund.

'Bai, deci care aveti voi libertatea cuvantului, da' sa nu va puna mama dracu' sa ziceti ceva de religii, mkay?!'

P.S. Daca statele islamice vor ca religia in care le traiesc populatiile sa nu fie defaimata, ar face bine sa faca totu' a.i. sa nu mai aibe fanatici religiosi, fin'ca astia-s principalele surse de defaimare. Problema e ca unuia care s-a aruncat in aer nu prea ai ce-i face, decat sa-l strangi intr-o galeata si sa-i faci observatie. Eventual sa-l pui la colt.

2 comentarii:

Lapona Antigel spunea...

"echilibru delicat intre libertatea cuvantului si respectul pentru religie" - pai religia prin definite nu respecta libertatea cuvantului, asa ca.....

Adi spunea...

M U I E la iehovisti, mormoni si atei!