joi, 23 iulie 2009

Sfant de sfant

Probabil ca nici un lucru nu este ceea ce pare la prima vedere. Poate ca nici la a 2-a. Daca arunci si firea umana in ecuatie, o sa-ti iasa un ghiveci in fata caruia cei mai multi, fie din comoditate, fie din ignoranta, fie de frica, fie din combinatii ale acestora, isi vor apleca pios capetele si vor lasa credinta sa le conduca viata si actiunile.

Credinta si nu ratiunea.


'

Mai sus se discuta despre 'cazuri' vestite, cu subiecti distincti.

Ma intreb oare daca ar lua cineva la puricat o organizatie zonala, precum BOR, cam ce necuviinte ar iesi la suprafata. Cazurile izolate de homosexualitate si de spaga - cele cateva noi ce apar in fiecare an si care de cele mai multe ori nu au alta finalitate decat uitarea - nu par decat sa fie varful icebergului.

Faptul ca niste inalti - sau nu foarte inalti prelati se dau cu un Hummer, Range Rover sau alte masinute de gen (cu sau fara inaintasi cu girofar) - si nu ma rezum la masini, astea nu-s decat un aspect foarte vizibil - fie ca-s luate din fonduri proprii - inseamna ca preotia e o activitate foarte profitabila - fie din fonduri stranse de la enoriasi si partial de la contribuabili - mie-mi aduce a sfidare pe fata a ceea ce este numit in mod generic bun simt. De comportament crestinesc si crestinism nu mai vorbesc, pe-asta l-a corupt si deviat aproape din fasa Saul din Tars, aka Apostolul Pavel.

Sa ma bata 'mniezo daca nu.

4 comentarii:

godless1859 spunea...

http://sclavii.blogspot.com/2010/02/atei-da-bucuresti-uniti-va.html?showComment=1266602095893#c727358907592837074

Adi spunea...

Muie la iehovisti, mormoni si atei!

Adi spunea...

godless suge pula

Falvo spunea...

Buna ziua, dorim sa va facem o propunere comerciala! Daca sunteti interesat trimiteti un e-mail la office@falvorotarybids.ro