vineri, 19 septembrie 2008

Geniali

Parca asa se numea un show la TV cu ceva vreme in urma.
Nu conteaza.

WASHINGTON - Struggling to stave off financial catastrophe, the Bush administration on Friday laid out a radical bailout plan with a jawdropping price tag — a takeover of a half-trillion dollars or more in worthless mortgages and other bad debt held by tottering institutions.
De aici

Pe scurt, pentru a evita un colaps al economiei americane - de parca pana acum nu ar fi fost schioapa de cel putin un picior, doar ca acum a alunecat si sta sa cada in groapa bine de tot - guvernul federal american baga mana in buzunare si scoate (500.000.000.000$) 700.000.000.000$.
[Se estimeaza ca din martie 2003 si pana la momentul la care scriu aceste randuri, costurile financiare ale razboiului (ahem) crizei din Irak au costat 550.000.000.000$.]
Oook. Cum se spune? Doamne-ajuta? Sau bogdaproste parca...

Amu': iei banu' gros dintr-o parte sa-l ajuti pe varu Pandelica de s-a indopat cu cinzejpatru si jumate de sarmale
(ca saracu' i-erea foame ca deh, i-a loat nevesti-si nurca, si aia care s-a vaut cu blana pe ea acu' vrea musai si colier da diamante roz de Sierra Leone si strange omu' de curea si nu imbuca mai nimic si cand apuca de ajunge pe undeva la o paranghelie, nu conteaza, nunta, botez, jubileu, parastas incearca sa recupereze saracu', uite-te la el cum i s-au clapaugit urechile de la cate tre' sa-ndure, Pandelicaaa, hai ma baiatule ca te faci bine, avem noi grije de tine), ziceam ca iei matale banu' gros dintr-o parte sa ai grija de Pandele, sa nu-si uite naibii frun doftor ceasu-n burta lui, da' tre' sa-l mai pui si inapoi cumva, ca-s multe de platit in casa, deh. Viata-i grea si are multe axpecte. Asa ca faci ce faci, dai din urechi, mai strangi o curea pe ici pe colo si incet-incet se strange banutu.

Si-ajung acum la partea cu genialii... (manca-i-ar tata pe ei)

Pai sa moa' bibi, dajtepti rau baetz astia. Jos palaria.
Noi tragem chiolhanu si primim nota de plata, si las' ca ramane fraeru ala sa strange cioburili si sa spele podeaoa si vasele la schimb fro 4 ani asea, de o sa-l stucheasca toate matele si curcili c-o sa miroase numa a Tix si a Domestos.
Dupe care ne-ntoarcem la patru ace pe-un cal alb, cu cruce-n... frunte si cumparam toata sandramaoa, c-o sa fie eftina ca braga.

Asa ca, mr. Obama, chiar daca iesi, ti-au tras-o deja.
Parerea me'.

Niciun comentariu: